Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013
Το μουσείο της Ανδαλουσίας εγκαινιάστηκε
5ο Πανελλήνιο Επιστημονικό συνέδριο «ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΛΙΠΙΔΙΩΝ»
5ο Πανελλήνιο Επιστημονικό συνέδριο
«ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΛΙΠΙΔΙΩΝ»
Αθήνα 29- 30 Mαρτίου 2013
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Το 5ο Πανελλήνιο Επιστημονικό συνέδριο με γενικό τίτλο: «ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΛΙΠΙΔΙΩΝ» έχει στόχο να αναδείξει
-
τη σημασία των λιπαρών και ιδιαίτερα του ελαιολάδου στη διατροφή
-
την εξέλιξη της τεχνολογίας για παραγωγή ασφαλών λιπαρών προϊόντων, άριστης ποιότητας και βελτιωμένης θρεπτικής αξίας
-
την ανάπτυξη τεχνολογίας παραγωγής προϊόντων/αξιοποίησης αποβλήτων φιλικών προς το περιβάλλον
-
τη συμβολή της βιοτεχνολογίας στην ανάπτυξη του κλάδου
-
τα αποτελέσματα και επιτεύγματα της έρευνας των Ελλήνων επιστημόνων
-
την καινοτομία και τις προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου των λιπαρών
Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013
Ελαιόλαδο & Σύγχρονη Ιατρική
Γενικά για το Ελαιόλαδο
Ο φυσικός «χυμός» του ελαιολάδου, με την ιδανική χημική του σύσταση και χωρίς εκχυλίσματα και βελτιωτικά, χάρισε για αιώνες την υγεία και τη μακροζωία στους λαούς της Μεσογείου, οι οποίοι και τον χρησιμοποίησαν ως βασική λιπαρή ουσία στην καθημερινή τους διατροφή. Η τροφική, θρεπτική και βιολογική για τον ανθρώπινο οργανισμό αξία του είναι ιδιαιτέρως σημαντική, γι' αυτό το ελαιόλαδο συγκαταλέγεται στη λίστα των 10 ωφελιμότερων ειδών διατροφής.Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012
Το απόβλητο του λαδιού.
Τα υγρά ελαιουργικά απόβλητα (λιοζούμια ή κατσίγαροι όπως λέγονται
στην Κρήτη), λόγω της υψηλής
τοξικότητάς τους, μολύνουν ολόκληρα οικοσυστήματα και τον
υδροφόρο ορίζοντα, επιβαρύνοντας ταυτόχρονα με υψηλό κόστος τους
παραγωγούς και τους ελαιουργούς.
Μετατρέπονται πλέον σε προϊόν υψηλής οικονομικής και βιολογικής αξίας, χάρη σε μια τεχνολογική καινοτομία που δημιούργησαν τα τρία ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κρήτης, Πανεπιστήμιο, Πολυτεχνείο, ΤΕΙ, με επικεφαλής τον καθηγητή της Ιατρικής Σχολής, Ηλία Καστανά.
Μετατρέπονται πλέον σε προϊόν υψηλής οικονομικής και βιολογικής αξίας, χάρη σε μια τεχνολογική καινοτομία που δημιούργησαν τα τρία ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κρήτης, Πανεπιστήμιο, Πολυτεχνείο, ΤΕΙ, με επικεφαλής τον καθηγητή της Ιατρικής Σχολής, Ηλία Καστανά.
Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012
Iδιαίτερα τοξικό το ζιζανιοκτόνο Roundup
Iδιαίτερα τοξικό το ζιζανιοκτόνο Roundup, επιβεβαιώνουν διεθνείς επιστήμονες
Τα πρόσφατα αποτελέσματα που παρουσιάζονται στην αναφορά μιας διεθνούς ομάδας επιστημόνων έρχονται για να επιβεβαιώσουν την τοξικότητα του Roundup.
Το ζιζανιοκτόνο με την μεγαλύτερη χρήση στον κόσμο και συνδεόμενο άμεσα και με την καλλιέργεια γ.τ. φυτών όπως η σόγια, αποδείχθηκε να προκαλεί δυσπλασίες σε έμβρυα και να αποτελεί άμεση απειλή για τους ανθρώπους που έρχονται σε επαφή, όπως ήδη συμβαίνει σε χώρες σαν την Αργεντινή και Παραγουάη όπου οι ψεκασμοί των αχανών αγροτικών εκτάσεων γ.τ. σόγιας έχουν προκαλέσει, πέρα απο τα κοινωνικά, έντονα προβλήματα υγείας.
Κυριακή 3 Ιουνίου 2012
Olive Oil and Health
If olive oil is high in fat, why is it considered healthy?
from Donald Hensrud, M.D.
The main type of fat found in all kinds of olive oil is monounsaturated fatty acids (MUFAs). MUFAs are actually considered a healthy dietary fat. If your diet emphasizes unsaturated fats, such as MUFAs and polyunsaturated fats (PUFAs), instead of saturated fats and trans fats, you may gain certain health benefits.Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012
ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΗ
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
Βασικό
χαρακτηριστικό ενός ποιοτικού ελαιολάδου
είναι τα οργανοληπτικά στοιχεία τα
οποία πρέπει να είναι τέτοια ώστε ο
φρουτοχυμός να είναι σωστός. Τα στοιχεία
αυτά είναι:
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)