Σελίδες

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

5ο Πανελλήνιο Επιστημονικό συνέδριο «ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΛΙΠΙΔΙΩΝ»

5ο  Πανελλήνιο Επιστημονικό συνέδριο
«ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΛΙΠΙΔΙΩΝ»
                            Αθήνα 29- 30 Mαρτίου 2013
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

Το 5ο  Πανελλήνιο Επιστημονικό συνέδριο με γενικό τίτλο: «ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΛΙΠΙΔΙΩΝ» έχει στόχο να αναδείξει
  •  τη σημασία των λιπαρών και ιδιαίτερα του ελαιολάδου στη διατροφή
  • την εξέλιξη της τεχνολογίας για παραγωγή ασφαλών λιπαρών προϊόντων, άριστης ποιότητας και βελτιωμένης θρεπτικής αξίας
  • την ανάπτυξη τεχνολογίας παραγωγής προϊόντων/αξιοποίησης αποβλήτων φιλικών προς το περιβάλλον
  • τη συμβολή της βιοτεχνολογίας στην ανάπτυξη του κλάδου
  • τα αποτελέσματα και επιτεύγματα της έρευνας των Ελλήνων επιστημόνων
  • την καινοτομία και τις προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου των λιπαρών

Επιστημονικά Αντικείμενα του Συνεδρίου
Αναλυτικές τεχνικές
Αξιοποίηση παραπροϊόντων
Ασφάλεια και ποιότητα
Ελαιόλαδο
Εξελίξεις στις τεχνολογίες λιπαρών
Εφαρμογές βιοτεχνολογίας
Λειτουργικά συστατικά
Λίπη, έλαια και διατροφή
Μεταβολισμός και βιολογική δράση Λιπιδίων
Μη εδώδιμες εφαρμογές
Οξείδωση λιπαρών-Αντιοξειδωτικά
Ευρύτερος στόχος του Συνεδρίου είναι η ανταλλαγή γνώσεων και εμπειρίας μεταξύ των Ελλήνων επιστημόνων που δραστηριοποιούνται στον τομέα των Λιπιδίων.
Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του συνεδρίου είναι ότι θα συνδυασθεί με την ημερίδα με θέμα «Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο και Ελληνική Γαστρονομία» και αφορά στη χρήση του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου στην παραδοσιακή Ελληνική κουζίνα από την ιστορική, τεχνολογική, διατροφική, και μαγειρική σκοπιά, καθώς και από την πλευρά της προαγωγής της υγείας.  Την ημερίδα που θα γίνει στις 30 Μαρτίου, διοργανώνει το πρόγραμμα OMEGA Project (OMEGA= Olive Oil and Mediterranean Molecular Gastronomy). το οποίο συντονίζει ο καθηγητής Rafaelle Sacchi από το Πανεπιστήμιο της Νάπολης και στο οποίο συμμετέχουν από Ελληνικής πλευράς το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, το ΑΠΘ και το Επιμελητήριο της Μεσσηνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου